logo
Copyright Natural Habitats 2016
 

Residential

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text]If you want atmosphere in the garden, explore the possibilities of including water. From the tiniest water feature to the largest swimming pool, nothing else captures that sense of refreshing peace. Whatever shape, design or size you would...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text] Brief: A vision of quality, scale and preservation of existing features, enabled Natural Habitats to create a property of impressive proportion. Landscape design by Mark Read, included site layout, water features, lighting, flares, stonework, walls, stairs,...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text] Brief: A comfortable, low maintenance and secure garden for grandchildren to roam and play in. Landscape complements the Mondrian style of house with simple, strong geometric shapes. Small courtyard spaces wrap around the building. Includes a...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text] Brief: Create a serene, structured garden, which reflects this stately Auckland home. Highly functional areas and the creation of ‘garden rooms’ hold together the mix of new and old. Easy to maintain, while being user friendly...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text] Brief: Design to accommodate the existing house, garage and motor-court, retaining some precious areas beneath large pohutukawa and oak trees and address the runoff from uphill neighbours. The new garden incorporated the rustic nature of the...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text] Brief: To provide outdoor dining and living spaces with natural products near  a spa pool. The compact backyard incorporates a fireplace and a tranquil water feature, which provides a private oasis. The severe constraint of a...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Multiple award winning landscape. Brief Stage 1: Create a large swimming pool and entertainment area which links to the house’s upper patio. Brief Stage 2: Clear non-native neighbouring bush for a children’s playground and a tranquil backdrop...

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column width="1/2"][vc_column_text] A tricky site with huge potential has been transformed into a magical space for the Clyma family of Remuera that has the neighbour’s children asking their mum “can’t we go to the Clyma’s, their garden is like...